PORTRET - Robertas Lozinskis

Robertas is te horen op zondag 10 februari

 

ROBERTAS LOZINSKIS - pianist

IMG_0211.JPG

​Robertas heeft prijzen gewonnen op meer dan 20 internationale pianowedstrijden. In 2015 won hij de eerste prijs en de publieksprijs op de Sheepdrove Piano Competition in Engeland. In hetzelfde jaar won hij zowel de eerste prijs als de publieksprijs op het International M.K. Ciurlionis Piano and Organ Competition. In maart 2018 behaalde hij de vierde prijs op het International Music Competition Maria Canals in Barcelona.

Robertas trad op met onderandere het Moscow State Symphony Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, Lithuanian National Symphony Orchestra, Klaipėda Chamber Orchestra. Hij trad op in Engeland, Tsjechische Republiek, Frankrijk, Israël, Italië, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België, Costa Rica, Hongarije en Litouwen.

Robertas studeert momenteel piano bij prof. Kirill Gerstein en kamermuziek bij prof. Eberhard Feltz aan de Hochschüle für Musik ‘Hans Eisler’ in Berlijn. Voordien studeerde hij bij prof. Fali Pavri aan het Royal Conservatoire of Scotland, bij prof. Zbignevas Ibelgauptas aan de Lithuanian Academy of Music and Theatre en bij prof. Elena Lapitskaja aan het Berlijnse UdK (Universität der Kunste).

Hij is stichtend lid van het Trio Agora, met klarinettist Žilvinas Brazauskas en celliste Natania Hoffman. Het in 2016 opgerichte trio speelde concerten in heel Europa, nam hun debuut CD ‘Youth’ op (uitgebracht in januari 2017) en werd uitgenodigd voor concerten in onder meer Duisburg Philharmonie, Lithuanian National Philharmonic en Kaunas State Philhamonic Hall. in 2018 vierde het Trio Agora de honderdste verjaardag van de Litouwse onafhankelijkheid door de creatie van composities geïnspireerd op Litouwse folklore en gecomponeerd door hedendaagse Litouwse componisten. In November 2018 won Trio Agora de eerste prijs op het International Rubinstein Chamber Music Competition in Düsseldorf, Duitsland.

Robertas is stichter en artistiek directeur van het Kaunas Piano Fest, een festival en masterclasses voor pianisten in Litouwen.
Dit festival is gericht op het ontwikkelen van de carrière van getalenteerde musici. Het festival nodigt gerenomeerde pedagogen en musici uit om masterclasses en lezingen te geven. Er worden ook lezingen georganiseerd over management, professionele opnames, blessurepreventie, fotoshoots...

Robertas ontving een beurs van Mstislav Rostropovich en Roderick F. Tuck support funds. Hij kreeg een erkenning van de Litouwse president en eerste minister voor zijn internationale verdiensten.

Clara Evens
PORTRET - Yunus Tuncali

Yunus is te horen op zondag 17 februari 

 

YUNUS TUNCALI - pianist 

IMG_0203.JPG

Yunus Tuncalı (1992) is een van Turkije’s meest vooraanstaande jonge pianisten en word geprezen voor zijn verdiensten als kamermuzikant.

Als lid van Trio Arte met violist Veriko Tchumburidze en cellist Dorukhan Dorukhan gaf hij reeds concerten op grote podia zoalsde Tonhalle (Zurich), Albert Long Hall (Istanbul), Notre Dame de Sion Concert Hall en D-Marin Classical Music Festival, Süreyya Opera en Cemal Reşit Rey Concert Hall. In 2016 ontvingen ze een eerste prijs op de Pietro Argento International Music Competition in Gioia del Colle, Italië. Ze speelden op het 44ste IKSV International Istanbul Music Festival met altviolist Gérard Caussé, dat live werd uitgezonden. Trio Arte speelde de wereldpremière van het werk "Ludus Modalis" van beroemde componist Özkan Manav, speciaal geschreven voor dit evenement.

Yunus nam deel aan Musica Mundi Chamber Music Festival in Brussel, het Pablo Casals Chamber Music Festival in Prades en het ECMA Chamber Music Festival in Oslo. In 2016 werd hij uitgenodigd om deel uit te maken van het hedendaagse muziek ensemble Tempus Konnex en ging mee op tour in China.

Yunus Tuncalı trad op met grote orkesten in Turkije, namelijk "Borusan Istanbul Philharmonic", İstanbul en Izmir State Symphony, Bilkent Symphony en Ankara "Presidential Symphony Orchestra”.

Zijn opleiding begon aan "Bilkent University School of Music and Performing Arts”, waar hij les volgde bij Sevinç Keser, Emre Şen, Stiliana Stavreva en Ersin Onay. Hij ontving de eerste prijs op de Anatolian University Piano Competitionin Eskişehir.

In 2010 werd hij student in het "Young Musicians on World Stages" -project van Güher & Süher Pekinel, gesponsord door Tüpraş.Vervolgens zette hij zijn studie verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar hij in 2012 afstudeerde in de klas van Prof. Alexander Madžar.

Hij kreeg verder advies van Oxana Jablonskaya, Frank Wibaut, Rudolf Buchbinder, Jean-Claude Vanden Eynden, Alexei Lubimov, Dirk Mommertz, Johannes Meissle, Diana Boteva, Hatto Beyerle en İdil Biret.

Yunus Tuncalı studeert momenteel aan de "Universität Der Künste" in Berlijn, in de klas van Prof.  Mi-Joo Lee.

Clara Evens
PORTRET - Nicolas Dupont

Nicolas is te horen op zondag 24 februari

NICOLAS DUPONT - violist

IMG_0204.JPG

“Met meer dan tachtig concerten per jaar, is Nicolas Dupont (°1992) één van de meest actieve Belgische kamermusici van zijn generatie.”(El Diario Montanes)

Zo trad hij, als lid van het Kugoni Trio, het Malibran Kwartet, het Argenta Trio en het Duo Andaluza op in zalen als Wigmore Hall, St Martin-in-the-Fields (VK), het Paleis voor Schone Kunsten, Flagey, AMUZ, deSingel en het Concertgebouw van Brugge (BE).
Sinds 2017 gebaseerd in Brussel, reist Nicolas als solist, met pianisten Olga Kirpicheva en Giulio Potenza of met zijn trio- en kwartetcollega’s naar alle hoeken van Europa, maar ook richting het Verre Oosten. Zijn ensembles engageren zich sterk voor hedendaagse muziek en hebben al, in nauwe samenwerking met hedendaagse componisten, een vijftigtal werken gecreëerd.

“If I would have to vouch for a few young artists that deserve to be heard Nicolas is absolutely one of them.” (Itamar Golan)

Nicolas Dupont nam deel aan muziekfestivals zoals Musica Mundi, Festival van Vlaanderen, Klarafestival (BE), ‘Encuentro de Musica’ de Santander (SP), Pablo Casals Festival (FR), ‘Eckelshausener Musiktage’ (DUI), ‘Windsor Festival’, ‘Chipping Campden Festival’, ‘Brighton Festival’ (UK) en ‘Buma Classical’ (NL) en speelde in het gezelschap van onder meer Yuzuko Horigome, Justus Grimm, Máté Szűcs, Mihaela Martin, Pascal Moragues, Rohan De Silva, Michel Arrignon, Marie Hallynck, Gaby Van Riet, Michel Béroff, Lucas Blondeel, Daniel Blumenthal, Roeland Hendrikx en Valentin Erben.

Zonder zich actief als solist in het wedstrijdcircuit te willen gooien, ontving Nicolas in de afgelopen jaren een aantal mooie bekroningen; het Kugoni Trio sleepte eerste prijzen in de wacht op de Supernova- (2013) en Forte Limburg- (2015) wedstrijden en ontving in februari 2018 de Fuga Trofee voor bevordering van Belgische muziek.

In april 2015 werd hem door het Conservatorium van Brussel de prijs ‘Kolonel en Mevrouw Bisschop-Matthijssen’ toegekend voor verdienstelijke studenten en in Londen ontving hij prijzen op de ‘Royal Academy of Music Club Award’ (2016), de ‘Sir Karl Jenkins Music Award’ (2016) en de ‘Worshipful Company of Musicians’ (2017).

Nicolas maakte verschillende opnames voor de radiozenders Musiq3, Klara, Radio Suisse-Romande (CH), Radio 4 (NL), BBC 3 (UK), RAI3 en Radio Vaticana (IT) en was in België te zien op de televisiezenders Stingray Brava en Canvas.

Ondanks zijn jonge leeftijd omvat zijn discografie reeds een tiental cd’s met onder meer werk van Astor Piazzolla, Leoš Janáček, Josef Suk en Belgische componisten als Wilfried Westerlinck, Jan Van Landeghem, Jan Van Damme, Piet Swerts, Wim Henderickx, Mathias Coppens, Pieter Schuermans en Jeroen d’Hoe.
In de loop van het 2019- 2020 seizoen zal Nicolas meewerken aan nieuwe cd opname’s met het Kugoni Trio, het Duo Andaluza, alsook een plaat gewijd aan de muziek van Emil Hartmann samen met Elisabeth Zeuthen Schneider, Tony Nys, Justus Grimm en Daniel Blumenthal.

“Son grand talent de violoniste et sa personnalité musicale exceptionnelle méritent d’être reconnus par le plus grand nombre.” (Michel Arrignon)

Nicolas is een voormalig lid van het Brussels Chamber Orchestra en speelt nu mee met het Young European String Camerata en het English Chamber Orchestra. Deze kamerorkesten brachten hem reeds in zalen als de Liszt Academy in Budapest, het Musikverein van Wenen, the Barbican in Londen,… en in de Verenigde Staten. Als concertmeester werkte hij samen met dirigenten als Michel Tabachnik, Wouter Lenaerts, Dirk Vermeulen, Peter Csaba en Trevor Pinnock.

Nicolas Dupont begon op vierjarige leeftijd viool te studeren bij Dejan Mijajev. Nadat deze hem de liefde voor de muziek voedde hem een stevige basis gaf, ging hij in de leer bij Yuzuko Horigome (Koninklijk Conservatorium van Brussel) en Rodney Friend (Royal Academy of Music, Londen). Hij specialiseerde zich daarnaast in kamermuziek bij Itamar Golan (CNSM van Parijs). Hij behaalde deze drie Masterdiploma’s met grootste onderscheiding en zou een blijvende invloed ondervinden van het onderwijs en muzikale visie van deze grote artiesten.

Daarnaast kreeg hij herhaaldelijk advies van Mihaela Martin en Zakhar Bron en volgde hij masterclasses bij Maxim Vengerov, Ana Chumachenco, Pierre Amoyal, Philippe Graffin,… en voor kamermuziek bij A.R. El Bacha, Bruno Canino, Paul Badura-Skoda, Gavriel Lipkind, Ralph Kirshbaum, Rudolf Buchbinder, Walter Boeykens,… en bij kwartetten als Talich, Prazak, Danel, Enesco, Chilingirian, Fine Arts, Ebène, Alban Berg enz.

Nicolas Dupont speelt met een ongeziene souplesse en muzikaliteit.” (Radio Klara)

Nicolas Dupont is zeer dankbaar voor de onvoorwaardelijke steun die hij kreeg gedurende zijn studies in het buitenland. Naast familie en vrienden maakten de RotaryClub Antwerpen, de stichting Robus, SWUK Vlaanderen, de Jovaro Stichting, Inspiratum, Belfius, Bank Delen en in het Verenigd Koninkrijk de Sir Richard Stapley Trust, Stephen Bell Trust, Albert Cooper Music Charitable Trust en de Drake Calleja Trust een optimale muzikale ontplooiing mogelijk.

Gepassioneerd door het onderwijs, en nadat hij twee jaar lang gastdocent viool was aan het Londense King’s College, is Nicolas voortaan assistent van Mvr Yuzuko Horigome in Brussel.

Nicolas Dupont speelt op een Giuseppe Petrazzini viool, vriendelijk ter beschikking gesteld door een sponsor.

Clara Evens
PORTRET - Han Bin Yoon

Han Bin is te horen op zondag 24 februari​

HAN BIN YOON - cellist​

IMG_0210.JPG

​Cellist Han Bin Yoon won prijzen op grote internationale wedstrijden, waaronder een tweede prijs op de Young Concert Artist International Auditions (2013) en een derde prijs én special award op de International Schoenfeld Cello Competition in Hong Kong (2013).

In het seizoen 2017-2018 was Han Bin was Artist-in-Residence bij CASCO Phil. Dit gaf hem de kans om met het programma Nieuwjaars concerto, onder leiding van dirigent Benjamin Haembouts, door België te touren. Hij speelde als solist met orkesten zoals Orchestre Royal de Chambre de Wallonie (Mons), Thornton Symphony, Springfield (MO), Torrance, Palisades, Brentwood en Huntsville Symphonies.

Han Bin werd uitgenodigd op verschillende festivals zoals The La Jolla SummerFest, Ravinia, Music@Menlo, Sarasota, Yellow Barn, en the Chamber Music Workshop aan The Perlman Music Program. Hij speelde samen met artiesten zoals Itzhak Perlman, Maria Joao Pires, Gary Hoffman, Ralph Kirshbaum, Anthony Marwood, Donald Weilerstein, Paul Katz, Roger Tapping, Peter Frankl, Boris Berman, en leden van het Cleveland-, Juilliard-, Orion- and Tokyo String Quartets.

Als artistiek directeur van het Belgium Cello Society heeft Han Bin onlangs de eerste editie van het lang verwachte Brussels Cello Festival gelanceerd (2018). Op het festival verschijnen internationale topcellisten op recitals, masterclasses, kamermuziekconcerten en concerto’s.

Han Bin woont momenteel in België en speelt op een cello Tanguy Fraval, die hij ten leen krijgt van Chapelle Musicale Reine Elisabeth.

Clara Evens
PORTRET - Kei Tojo

Kei is te horen op zondag 3 en 24 februari

 

KEI TOJO - altvioliste

IMG_0212.JPG

​Kei werd geboren in Japan en begon op jonge leeftijd altviool te spelen. In 2010 besloot ze om in Parijs te gaan studeren in de klas van Jean Sulem, waar ze ook haar masterdiploma altviool behaalde. Vervolgens zette ze haar studies verder in Berlijn bij Tabea Zimmermann. Ze won prijzen in verschillende internationale wedstrijdenzoals Lionel Tertis (Engeland), William Primerose (Verenigde Staten) en het Beethovenconcours (Tsjechië). Onlangs behaalde ze op het derde internationale altvioolconcours in Tokio (Japan) de tweede prijs, de J.S.Bach-prijs, de speciale prijs voor de uitvoering van een Japans werk en de publieksprijs. Naast haar solocarrière is zij ook actief als kamermuzikante. Zo werd ze geselecteerd om deel te nemen aan "Seiji Ozawa International Academy Switzerland", "La follejournée", "Viola Space", "Marlboro Music Festival", "International Chamber Music Festival in Giverny" en nog vele anderen... Sinds september 2017 is ze lid van de Karajan-academie en de orkestacademie van de Berliner Philharmoniker, waar ze zich verder ontwikkelt als orkestmusicus.

Clara Evens
Regisseur Jordan De Deken

We stellen je graag voor aan Jordan De Deken. Jordan is masterstudent filmregie aan EHB-RITCS en sinds kort freelance regisseur en producent. Hij zal gedurende het festival te vinden zijn tussen de muzikanten, in het publiek en achter de coulissen. Gewapend met zijn filmcamera zal hij de vier zondagen op beeld vastleggen. Zo kunnen jullie achteraf deze muzikale momenten nabeleven en blijven koesteren.

"Voor mij spreken beelden waar woorden te kort komen. Al van kleins af aan observeer ik de wereld alsof ik naar een schouwspel kijk.  Ik neem graag de tijd om te vertragen en stil te kijken naar een wereld die steeds sneller draait. Het doel is om met mijn beelden wat meer spanning, emotie en smaak in het leven te brengen. Wat ik zie en daar bij voel te delen met anderen." - Jordan De Deken

 
IMG_0218.JPG
Clara Evens
PORTRET - Clara Evens

​Clara is te horen op zondag 3, 10, 17 en 24 februari

CLARA EVENS - violiste en artiestieke leidster



IMG_0207.JPG

Clara Evens werd geboren in 1993 en kreeg op vierjarige leeftijd haar eerste vioollessen. Ze is een graag geziene gast op nationale en internationale podia, zowel als soliste en als kamermuzikante.

Als soliste trad Clara reeds op met verschillende orkesten. Zo speelde ze het vioolconcerto van Mendelssohn in het Teatro La Fenice in Osimo met het symfonie-orkest SineForma onder leiding van B. H. Van De Velde (Italië), Profkofiev’s eerste vioolconcerto met het symfonie-orkest Sint Niklaas, concerti van Bach en Vivaldi met l’ensemble des jeunes solistes de Belgique, dubbelconcerto voor twee violen van Bach met het strijkorkest KCB, concerti van Mozart met ensemble Dextuor en het strijkorkest Vivarte,…

Ze is zeer actief als kamermuzikante en treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Ze is eerste violiste van het Kaos Quartet en wordt geregeld uitgenodigd om mee te spelen met ensembles zoals het HERMESensemble, waarmee ze in 2018 producties meespeelde in samenwerking met de Opera van Vlaanderen en het Ballet van Vlaanderen.. Haar passie voor kamermuziek leidde haar ertoe in 2016 een kamermuziekfestival op te richten in samenwerking met CC Het Gasthuis (Aarschot). Het festival ‘Classy Sundays’ brengt elk jaar toptalenten uit binnen- en buitenland samen om een nieuw publiek warm te maken voor verschillende vormen van kamermuziekconcerten.

Ze behaalde verschillende prijzen op nationale en internationale wedstrijden, waaronder een eerste prijs op Belfius Classics en een gouden medaille op het Concours European Jeunes Solistes in Luxemburg.

Ze nam deel aan masterclasses en werd uitgenodigd op festivals, zoals Cambridge International String Academy (Engeland), Residart Festival (Italië), Festival Resonances (Ciney, België), Festival Abbaye du Pin (Poitiers, Frankrijk), Performers (Luxemburg), Encuentro Internacional de Música (Cieza, Spain),… Zo kreeg ze de kans samen te werken en samen te musiceren met gerenommeerde muzikanten zoals Rodney Friend, Yuzuko Horigome, Philippe Graffin, Wolfgang Rihm, Cyrus Forough, Georgy Pauk, Wibert Aerts, Roel Dieltiens, Quatuor Danel, Prazak Quartet, Meccore String Quartet,…

Met grootste onderscheiding behaalde ze haar Masterdiploma (2016) en diploma concertmusicus (2017) in de klas van prof. Yuzuko Horigome aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, alsook een postgraduaat in kamermuziek. Momenteel woont ze in Berlijn en vervolmaakt ze zich bij Prof. Mark Gothoni.

Clara Evens
PORTRET - Natania Hoffman

Natania is te horen op zondag 3, 10 en 24 februari

​NATANIA HOFFMAN - celliste

IMG_0202.JPG

Natania Hoffman, geboren in 1992, begon cello te studeren op vierjarige leeftijd. Ze studeerde op de Musikhochschule in Lübeck, samen met Troels Svane en Gustave Rivinius en in 2014 behaalde ze diploma met grootste onderscheiding. Ze nam deel aan festivals, zoals het Schleswig-Holstein Musik Festival, het Music Academy of the West, en de masterclasses voor cello aan de Kronberg Academy, onder de begeleiding van János Starker, David Geringas, Frans Helmerson.

Als soliste trad Natania op met onder anderen het Orchestre Royale de Chambre de la Wallonie, het Beijing Bamboo Flute Orchestra, het Cincinnati Symphony Orchestra, het Cincinnati Symphony Youth Orchestra en het Lakeland Civic Orchestra. Ze won prijzen op verschillende internationale wedstrijden zoals ‘Giovani Musicisi’ in Paola, ‘Città di Cremona’ in Cremona in 2016, ‘Giovani Musicisti’ in Treviso en de ‘Premio Crescendo’ in Firenze in 2013.

Als kamermusicus heeft Natania in Europa, de VS en China getoerd, en kreeg studiebeurzen vanwege de ‘Villa Musica’ en de

‘Live Music Now’-kamermuziekprogramma’s. Daarnaast is Natania op tournee geweest met het Gustav Mahler Jugendorchester en was ze gedurende drie jaar aanvoerster van het Cincinnati Symphony Youth Orchestra.

Sinds september 2015 studeert ze verder aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, onder leiding van Gary Hoffman.

Ze is de Baillet Latuor Fund dankbaar voor hun studiebeurs voor het 2016-2017 seizoen.

Clara Evens
PORTRET - Vladimir Percevic

 Vladimir is te horen op zondag 3, 17 en 24 februari

 

VLADIMIR PERCEVIC - altviolist

Afkomstig uit Servië, Vladimir Percevic wordt erkend als een veelzijdige muzikant met een grote maturiteit. Zijn opmerkelijke muzikale diepte, zijn heldere maar toch duidelijke geluid en onberispe- lijke techniek maken van hem een veelgevraagde solist en kamermusicus. Hij debuteerde als solist in Parijs (Philharmonie de Paris, Auditorium van Radio France), aan het Conserva- torium van Genève, de Opera van Helsinki,... Hij trad op als solist met orkesten zoals het Orchestra of the Laureates van het Conservatorium van Parijs, Nationaal Orkest van de Finse Opera, Secession Orchestra, Chamber Orchestra of the New Europe,... Hij werd uitgenodigd op vele internationale festivals zoals het festival Casals de Prades, het festival Auvers-sur-Oise, de Crazy Day in Japan, de ManiFeste de Paris, het kamermuziekfestival Schiermonnikoog, het Messiaen-festival in het land van de Meije, The Spring of the Arts in Monte Carlo, “Traiettorie” van Parma, het BEMUS-festival in Belgrado, Santander festival,...

Vladimir Percevic neemt graag deel aan kamermuziekconcerten. Hij speelde reeds samen met gere- nommeerde muzikanten zoals Mihaela Martin, Nobuko Imai, Renaud Capuçon, Philippe Graffin, Hae-Sun Kang, Jean-Claude Van den Eyden, David Chan, Michel Strauss, Marianne Piketty en Emmanuelle Bertrand. Hij speelde in onder de Cité de la Musique de Paris, Amsterdam Muziekgebouw, Staatsoper Wien, Oslo Opera House, Hamburg Laeiszhalle, Boedapest Mupa, Kopenhagen Koncerthuset, Metz Arsenal, Parijs Philharmonic, Teatro de Caja Duero in Salamanca, Kolarac kamer in Belgrado, de Sala Argenta in Santander,... en treedt op in landen over de hele wereld: Frankrijk, Zwitserland, de Verenigde Staten, Denemarken, Noorwegen, Luxemburg, Griekenland, Spanje, Nederland, in België, Duitsland, Hongarije, Polen, Slowakije en Japan. Hij maakte reeds opnames voor radio en televisie (France Musique, NPO Nederland, Radio Belgrado, RTS). Hij nam verschillende cd’s op voor het label van het Conservatoire de Paris, waaronder de wereldpremière van F. Martin’s Concerto voor altviool en orkest.

IMG_0201.JPG

Zijn passie voor de hedendaagse muziek zette Vladimir aan om deel te nemen aan projecten van IR- CAM en samen te werken met verschillende jonge componisten. Hij kreeg advies van gevestigde componisten zoals George Benjamin, Bruno Mantovani, Stefano Gervasoni en Gerard Pesson. Veel creaties staan op zijn naam, waaronder het altvioolconcert van J. Koskinen’s en F. Martin’s Concerto en het drievoudige concerto van L. Bobylev.

Tijdens het seizoen 2018/2019 zal Vladimir Percevic tal van kamermuziekrecitals en concerten geven in Europa en de Verenigde Staten, en gastsolist zijn bij verschillende orkesten, waaronder het Finse Nationale Opera Orkest met het concerto van Juha Koskinen.

Vladimir, geboren in Servië, begon zijn muzikale studies op zeer jonge leeftijd en behaalde al snel de hoogste onderscheidingen. In 2011 wordt hij uitgenodigd door de beroemde violist en professor Gérard Caussé om zich aan te sluiten bij het CNSM in Parijs, waar hij afstudeerde met grootste onderscheiding. Hij behaalde zijn artist diploma bij Hae Sun Kang aan het CNSM van Parijs en hij vervolgde zijn Master studies bij Nobuko Imai.

Vladimir is ook geïnspireerd door het werken met kunstenaars als Frans Helmerson, Wilfried Strehle, Tasso Adamopulos, Antoine Tamestit, Jean Sulem, Atar Arad ... Vladimir Percevic woont in Parijs. Hij is ook geïnteresseerd in andere muzikale genres door zijn samenwerking met jazz-zanger Melody Gardot met wie hij op de grootste jazzfestivals in Europa speelt, zoals Jazz in Marciac, Umbria Jazz, Nîmes Festival. Hij is artist-in-residence bij Schloss Engers Villa Musica, laureaat van de Banque Populaire Corporate Foundation en maakt ook deel uit van de SPEDIDAM-generatie. In 2016 wordt Vladimir gekozen als een jonge kunstenaar in residentie op het Clos Vougeot Festival.

Vladimir speelt een altviool van Pietro Giovanni Mantegazza uit 1784, speciaal voor hem verworven door de beroemde componist Kaija Saariaho.

 

 

Clara De Decker presenteert Classy Sundays 2019

Niemand minder dan Clara De Decker zal jullie wegwijs maken doorheen de programma’s op alle zondagen van februari. Clara is onder meer bekend als presentatrice bij Radio Klara en als verslaggever van de Koningin Elisabeth Wedstrijd op Canvas. 

Wie zijn de componisten die je hoort op Classy Sundays? Wat is de link tussen de verschillende werken die worden uitgevoerd? Wie zijn de uitvoerders? Staan jullie gsm’s al op stil? Je hoort het allemaal van deze enthousiaste dame! 

IMG_0173.JPG
Programma en muzikanten 2019 zijn bekend!

Classy Sundays stelt fier zijn programma en muzikanten! Benieuwd wie er in 2019 van de partij is? Benieuwd welke muzikanten er op de derde editie de revue zullen passeren? Ze komen uit minstens 7 verschillende landen over de hele wereld: België, Italië, Frankrijk, Japan, Turkije, Verenigde Staten, Litouwen,... Leer ze kennen onder het tabblad 'muzikanten' op deze website! 
Ook het repertoire is dit jaar met veel zorg samengesteld. Zowel de grote klassiekers als enkele nieuwigheden zullen teruggevonden worden. Afwisseling staat centraal. Snuister rond op de website en kies je favoriete programma('s) !

Muzikale groeten,

Het Classy Sundays team.

Clara Evens